Heddeke Zeegers

Wie is Oppe Egchelsehei
snel verder

Over ons

Mijn naam is Heddeke Zeegers en ik heb Oppe Egchelsehei opgericht. Onze locatie is vernoemd naar de omgeving, de Egchelseheide in Egchel. Ik houd van een actieve levensstijl en zet mij graag in voor mensen die wat extra steun of begeleiding nodig hebben op verschillende gebieden zoals wonen, werken, opleiding of vrije tijd.

In het verleden heb ik bij verschillende werkgevers gewerkt en gemerkt dat veel mensen en met name kinderen zich prettig voelen in een kleinschalige setting. Het kleinschalige zorgt ervoor dat er voldoende aandacht is voor het individu waardoor maatwerk mogelijk is.

Onze huidige maatschappij gaat snel, voor veel mensen te snel. Graag wil ik mij inzetten om mensen, en dan voornamelijk kinderen de aandacht geven die zij nodig hebben en verdienen. Bij Oppe Egchelsehei vinden kinderen een fijne en vertrouwde plek waar ze zichzelf kunnen zijn.

Tegenwoordig wordt er veel gevraagd van ouders en kinderen, er wordt verwacht dat je zonder moeite meedraait en je plekje pakt. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je als kind net wat meer moeite hebt om deze plek te vinden dan is het zeer waardevol als je in een kleine setting de aandacht krijgt waardoor je je nog meer gaat ontplooien en groeien naar de persoon die je diep van binnen bent.

Bij Oppe Egchelsehei kijken we wat een kind nodig heeft. Ieder kind kan volledig zichzelf zijn en mag bij ons in zijn eigen tempo groeien. We vinden het belangrijk om naar de behoeften van een kind te kijken en hierop in te spelen. Dit doen we in de vorm van spel, creativiteit, natuur en dieren.

De rust en ruimte die Oppe Egchelsehei biedt, heeft een positieve invloed op het welzijn van mens en dier.

Doelgroep

Voor de dagbeleving richten we ons op kinderen tussen 6-12 jaar oud met een zorgvraag.

We merken in onze eigen omgeving en werkveld dat veel kinderen zich niet begrepen voelen in het dagelijkse systeem van school, vriendjes en hobby’s. Het vraagt te veel aanpassingsvermogen waardoor sommige kinderen niet lekker meedraaien. Hierdoor vragen dagdagelijkse bezigheden meer energie.

De zorgvraag kan voortkomen vanuit AD(H)D, autisme spectrum stoornis, HSP. Ieder kind dat zich bij ons thuis voelt, is welkom.

Wat we bieden

Wij bieden kinderen een rustige en huiselijke omgeving waarbij zij volledig zichzelf kunnen zijn. Door de kleinschaligheid waarmee wij werken krijgt ieder kind de aandacht die hij/zij nodig heeft. Dit doen wij vanuit een rustige en natuurrijke omgeving waarbij aan de hand van sport, spel, beweging en ontspanning de kracht van het kind naar voren komt. Er zijn meerdere dieren zoals paarden, hond, konijnen en cavia’s, aanwezig binnen onze dagbesteding.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die opgroeien met dieren later als volwassene meer sociaal vaardig zijn, Oppe Egchelsehei wil hier graag aan bijdragen.

Kennismakingsgesprek

Na een prettige kennismaking met de ouder(s)/verzorger(s) plannen we een meeloopdag waarin het kind kennis kan maken met ons. We kijken of het aan beiden kanten klikt en of we kunnen starten met het individueel plan.

Onze aangeboden trajecten zijn stuk voor stuk maatwerk. Gedurende het traject vinden er meerdere evaluatie momenten plaats. Hierdoor blijven ouders/verzorgers op de hoogte van de voortgang. Het individuele plan is het startpunt en blijft de rode draad tijdens het traject.

Openingstijden

Dagbesteding

Woensdag   09.00-17.30 uur
Donderdag  12.00-17.30 uur
Vrijdag         09.00-17.30 uur
Zaterdag      09.00-15.00 uur

Schoolvakanties

In de schoolvakanties is onze dagbesteding geopend op:
Maandag     09.00-16.00 uur
Woensdag   09.00-16.00 uur
Vrijdag         09.00-16.00 uur
Zaterdag.     09.00-15.00 uur

Om ouder(s)/verzorger(s) te ontlasten bieden we logeermogelijkheden in het weekend, vraag naar de mogelijkheden.

Financiering

Het financieren van een traject is mogelijk via WLZ-PGB of Hendig vanuit de gemeente Peel en Maas.

Contact

Heb je interesse in de zorg die Oppe Egchelsehei te bieden heeft, of wil je een kennismakingsgesprek plannen? Neem dan vrijblijvend contact op

Telefoon

06-34343504

Mail

heddeke@egchelsehei.nl

Adres

Roggelseweg 119
5987 NC Egchel